Vlajka Slovensko  Vlajka Veľká Británia Textová verzia

SLOVENSKÁ NÁRODNÁ KNIŽNICA

Logo Slovenská Národná Knižnica

Diár SNK na rok 2021 je s nádychom humanizmu a renesancie

Žiarivý oranžový krycí list s jemnou razbou, vo vnútri čierno biela grafika a výber tých najkrajších grafických vyobrazení, ktoré Európu a Uhorsko spájajú s obdobím humanizmu a renesancie. Takto vyzerá diár Slovenskej národnej knižnice na rok 2021. Už dnes si ho môžete objednať  za 9,90 € na adrese: objednavky_knihy@snk.sk, alebo po uvoľnení opatrení, kúpiť priamo u nás v sídelnej budove.

foto diar

Diár v anglicko – slovenskej mutácii v hrebeňovej papierovej väzbe má rozmery 14 cm x 19 cm a ponúka prehľad krstných mien podľa slovenského kalendária, vyznačené sú aj štátne sviatky SR.
V jeho úvode si môžete poznačiť svoje osobné údaje, do stručného mesačného plánovacieho kalendára na rok 2021 s vyznačenými štátnymi sviatkami si zas zaznačíte termín plánovanej dovolenky, detského tábora či iných osobných aktivít. V diári SNK, nechýba ani prehľadné zobrazenie dní, týždňov a mesiacov výhľadovo na rok 2022 a 2023, opäť s farebne vyznačenými štátnymi sviatkami.

foto diar foto diar

Potom už nasleduje ročný plánovací kalendár – každému týždňu je venovaná celá dvojstrana, pričom soboty a nedele zaberajú rozsahovo menší priestor, ako pracovné dni. Posledných 12 strán je „voľných“, určených na detailnejšie poznámky svojho majiteľa.

foto diar

Mesiace sú oddelené spomínanými krásnymi reprodukciami – výberom z monografie Knižná kultúra humanizmu a renesancie vo fondoch a zbierkach Slovenskej národnej knižnice. Monografia odhaľuje odbornej i širšej kultúrnej verejnosti rozsiahle a bohaté zbierky tlačí 16. storočia, ktoré dokresľujú obraz o fenoméne európskej kníhtlače, nakladateľskej a vydavateľskej činnosti v jednom z prelomových období vývoja západnej civilizácie. Knihu vydala v roku 2020 Slovenská národná knižnica.
Kontakt: objednavky_knihy@snk.sk

Logo operačný program informatizácia spoločnosti OPIS - čiernobiele.   logotyp MKSR sk cb

logo navstevnik ciernobiele 1
    logo GIS ciernobiele    logo EYCH2018 ciernobiele